Deca - MSC krstarenje

Na MSC krstarenjima, vaša deca će uživati u intenzivnim danima punim zabave, igara i igranja s drugom decom i našim animatorima koji će svakoga dana za njih organizovati različite aktivnosti. Brodski Mini klub biće mesto za okupljanje i zabave za svu decu. Sportska takmičenja dece svih uzrasta, igre u bazenu (samo na nekim brodovima), ukusni hranjivi dečiji obrok, potraga za blagom... Vaši maleni će imati puno mogućnosti da se zabave u društvu. Na brodovima MSC krstarenja vasa deca će biti u potpunosti zbrinuta, dok ćete Vi uživati u krstarenju u potpunoj opuštenosti. MSC krstarenja preporučuju: Junior Card za sokove i bezalkoholna pića. Zabava za decu na brodovima MSC krstarenja Viskoko kvalifikovano osoblje brine se za zabavu manje dece kako bi njihovo putovanje bilo uzbudljivo. Naši mladi putnici će učestvovati u priredbama, igrama i interaktivnim aktivnostima. MSC krstarenja Mini Club biće pravo sastajalište za njih, za njihovu igru, zabavu i smeh.

Mladenci - MSC krstarenja

 

 

 

               Izaberite jedno od MSC krstarenja za koje će mladenci,svoj medeni mesec pretvoriti u jedinstveno, nezaboravno putovanje, gde je sve organizovano do savršenstva.

Medeni mesec na brodu MSC-a znači da će mladenci biti paženi od početka do kraja.
Večere uz sveće, doručak u krevetu, preko dana posvećeni jedno drugome. Vaše iskustvo bit će nezaboravan odmor u romantičnom okruženju iz bajke.

Na MSC brodovima ćete se i zabavljati, odmarati i upoznavati nove prijatelje.
Fitnes, opuštanje, spa tretmani, dani prepuni uzbuđenja i večeri ispunjene muzikom - to je vaš medeni mesec kojeg ćete se sećati celoga života.

MSC krstarenja preporučuje: rezervišite Vaš paket za mladence pre nego što se ukrcate na brod i iskoristite pogodne popuste.

Odaberite između "Sweet Honeymoon Package" - poseban tretman šampanjcem i čokoladom prekrivenim jagodama u Vašoj kabini - i "Romantic Dawn Package" - nezaboravno svitanje otmenim dodirom sastoji se od svežeg narandžinog soka, vrhunskim poslasticama i šampanjcem.

Nilom

Upravo počinje sezona krstarenja na jednoj od najatraktivnijih turističkih destinacija na svetu. Jedinstvena prilika za obilazak svetilišta posvećenih egipatskim bogovima, svedocima ljudske opsesije besmrtnošću i moći. Oni koji vole egipatske hramove uživaće i u neponovljivim prizorima sa obale Nila. Krstarenje počinje u nekadašnjoj nubijskoj prestonici Asuanu, poznatom kao omiljenom „zimovalištu” britanske aristokratije. Najlepše prizore sa krstarenja upravo ćete ovde zabeležiti - od brojnih čamaca (feluka) do živopisnih ostrva Elefantin, Kičener i Fila. Priuštite sebi najveličanstveniji doživljaj sa juga Egipta - posetu Abu Simbelu, hramu Ramzesa Drugog i njegove omiljene supruge Nefertari. U pitanju je grandiozna građevina koja je zbog izgradnje Asuanske brane preseljena na sigurniju lokaciju i kojoj se i danas divi cela planeta. Put iz Asuana kreće prema Kom Ombu, gde je podignut istoimeni hram. Hram u Kom Ombu je posvećen Horusu, bogu neba sa sokolovom glavom, i Sobeku, bogu Nila s glavom krokodila.Edfu, stara prestonica Gornjeg Egipta, sledeća stanica krstarenja, bio je grad u kojem se Horus uzdigao. Boravak na brodu je po mnogo čemu jedinstven. Uz pun pansion, obavezan čaj u pet i sunčanje na palubi, promiče zelena obala po kojoj šetaju bivoli, magarci i neumorni lokalci navikli na turiste. Iznad obale izdižu se okamenjena brda zasuta peskom koji se u smiraj dana presijava stvarajući iluziju da je zlatnožute boje. Poslednja stanica krstarenje je Luksor u kojem ima najviše toga da se vidi - Muzej mumija, hramovi u Karnaku, kolosi Memnona u selu Deir el Medina i Dolina kraljeva. Vaše putovanje završiće se ili u Hurgadi ili u Kairu, u zavisnosti od toga kakav aranžman odaberete.

Krstarenja Baltikom i Fjordovima

MSC Krstarenja Vas pozivaju da otkrijete izvanrednu, zavodljivu severnu Europu.

Škotska (Alba na gaelskom) je nacija na severozapadu Evrope i jedna od konstitutivnih država Ujedinjenog Kraljevstva. Zemlja zauzima severnu trećinu ostrva Velika Britanija i deli kopnenu granicu na jugu sa Engleskom, a ograničena je Severnim morem na istoku, Atlantikom na severu i zapadu te Severnim kanalom i Irskim morem na jugoistoku.

Norveška se naziva "zemlja 1000 fjordova" prema brojnim uskim i dubokim zaljevima strmih obala. Najviši vrh u zemlji je Galdhopiggen, 2469 m. Samo 2,28% tla je obradivo. Norveška ima najnepristupačniju i najrazvedeniju obalu na svietu. Ima, što većih, što manjih, oko 50 000 ostrva,.

Vikinzi su dva veka pljačkali i palili Evropu dok nisu prihvatili hrišćanstvo 994. za vladavine Olafa Tryggvasona. Promene u kraljevini trajale su kao proces još nekoliko vekova. 1397. Norveška je ušla u uniju s Danskom i u tom savezu ostala sledećih 400 godina. Godine 1814. Norveška je prepuštena Švedskoj ali Norvežani su proglasili nezavisnost i doneli svoj ustav.

Nacionalni osećaji bujali su u 19. veku i nacionalni romantizam dostigao je vrhunac 1905. godine kad je Norveška mirnim putem, referendumom, izborila nezavisnost. Iako je bila neutralna tokom prvog svetskog rata, ipak je pretrpela znatne gubitke i indirektne gospodarske štete. Norveška je javno proglasila neutralnost na samom početku 2. svetskog rata, pa ipak ju je Nacistička Nemačka okupirala punih pet godina.

Godine 1949. napustila je politiku neutralnosti i pristupila NATO savezu. Otkriće nafte i zemnog plina ranih 60-ih godina u njihovim teritorijalnim vodama potpuno je promenilo ekonomsku sliku te zemlje. Na referendumu 1994. Građani Norveške odbili su da se pridruže Evropskoj uniji. Danas im je glavni zadatak održati najviši lični standard u Evropi i planirati šta činiti kad se iscrpe rezerve prirodnih energenata.

Engleska je najveći i najnaseljeniji deo Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske.

Često se pojam "Engleska" korisiti kao sinonim za Ujedinjeno Kraljevstvo ili za ostrvo  Velike Britanije što je pogrešno. Ime je nastalo od zapadno-germanskog naroda Angeln (stari engleski Englas).

Biti ćete zapanjeni lepotom i sjajem netaknute obale. Otkrit ćete najevokativnije gradove i uzbuđujuće Norveške fjordove. Uživat cete u zapanjujućim scenarijima uzduž obala Škotske i Engleske, gde ćete doživeti jedinstvena iskustva čarobnih zalazaka sunca i pogleda od kojih ćete ostati bez daha.

 

                                                                  

Mediteranom - upoznajte najstarije civilizacije

Mi poznajemo najskrivenije tajne Mediterana, njegove poznate luke i izuzetne plaže. Zato možemo ponuditi nove i uzbudljive itinerere krstarenja mediteranom. MSC krstarenja mediteranom će vas voditi na putovanja istorijskim putevima Mediterana, tragom najstarijih civilizacija. Otkrićete zapanjujuću lepotu ruševina Ephesus, impozantnog Acropolisa u Ateni i Koloseuma na Rhodi. Proći ćete kroz Dardanelle da bi došli do Yalte i potom do Odesse, letnog doma ruskih Careva. MSC krstarenja mediteranom odvest će Vas na biserna ostrva Corsicu, Siciliu i Capri - poznat kao ostrvo ljubavi i trajna inspiracija brojnih umetnika i pesnika. Možete posetiti Napulj, dom najbolje gastronomske tradicije na Mediteranu. Zašto ne biste plovili gondulom ispod mosta Uzdaha u Veneciji, ili gledali flamengo predstavu u Španiji. Ili, zašto ne, roniti labirintom turskog pazara i severno afričkog Kasbasa, u lovu na najbolji suvenir, ili jednostavno uživati na suncu grckih belih plaža.